Papagali Vorbitori

5 lucruri stranii dar reale care se întâmplă cu noi atunci când ne îndrăgostim

Sentimentul de îndrăgostire deseori ne dă aripi. Specialiștii sunt foarte interesați de faptul cum ajung oamenii să se schimbe atât de mult când întâlnesc oameni de care se îndrăgostesc. Ei leagă acest lucru cu hormonii iubirii care acționează atunci și care sunt responsabili pentru plăcere, și pentru emoții. Dar oare acest sentiment poate să devină chiar atât de toxic?

1. Îndrăgostiții se poartă ca oamenii beți

Atunci când bem câteva pahare suntem mai dispuși să facem cunoștință cu oameni noi și comunicăm fără probleme pentru că frica dispare undeva. Oxitocina acționează asupra creierului exact ca alcoolul. ai observat cum oamenii beți vor ca și cei îndrăgostiți să ia în rațe pe toată lumea? E tot din cauza aceluiași hormon care ne face să căutăm brațele celor din jur.

2. Iubirea înseamnă dependeță

amintește-ți cum erai atunci când iubeai. Voiai să petreci cât mai mult timp cu acesta și prietenii îți spuneau că ești dependent. Atunci când suntem îndrăgostiți suntem la fel de dependenți ca și cei care consumă substanțe narcotice. De aceea vrem să petrecem cât mai mult timp cu persoana iubită și dacă nu se întâmplă așa ne întristăm profund.

3. Îndrăgostiților le sare inima din piept

Palme transpirate, inima care bate tare, roșeața din obraji sunt semne clare că ești îngrijorat. Aceleași semne pot fi observate și atunci când apar primele semne de atașament. DAcă simți că te îngrijorezi din senin, roșești sau transpiri e clar că te-ai îndrăgostit.

4. Îndrăgostiții au o voce diferită

Americanii au făut un experiment inedit. Ei i-au rugat pe câțiva oameni care tocmai au început relații noi să dea câteva telefoane. Alții au ascultat acele înregistrări și au descoperit fără efort cu cine au vorbit: cu un prieten sau cu partenerul. Acest lucru se întâmplă pentru că vrem să ne imităm partenerul.

5. Cei care sunt îndrăgistiți nu pot dormi din cauza excesului de sentimente

Mulți oameni cred că cei îndrăgotiți pierd nopțile pentru că se gândesc la partenerii lor. Cercetările au demonstrat că oamenii care iubesc au un somn mai scurt cu o oră față de restul.