Papagali Vorbitori

Lacul fără fund din România. Ce poveste stranie are: de ce oamenii îşi aruncau bogăţiile în el

În Munţii Siriu se afla un lac legendar despre care nu mulţi romani au aflat în prezent. Lacul fără fund din România este un ochi de apă ascuns de privirile curioşilor. Oamenii locurilor susţin că poveştile care circulă despre el au un sâmbure de adevăr.

Lacul fără fund din România se numeşte Vulturilor şi a fost format la 1.400 m altitudine. Se afla într-o zonă puţin cunoscută turiştilor. Lacul Vulturilor este incojurat de peisaje sălbatice.

„Turiştii vin aici să se bucure de liniştea locului şi de frumuseţea munţilor sălbatici. În imediata vecinătate a „Lacului Vulturilor” se află singură zonă unde pot fi întâlnite caprele negre, protejate de lege, acestea fiind pe cale de dispariţie.

Din cauza diferenţelor notabile de temperatură din zonă, pe timp de iarnă, traseele turistice în această zonă sunt greu accesibile din cauza troienelor şi zăpezilor parcă nesfârşite”, a declarat pădurarul de la cantonul de lângă lac Nea Teodor Cârdei.

Numele acestul lac provin din două legende. ”Lacul Vulturilor” a fost pus datorită marelui scriitor Alexandru Valhuţă şi însemnărilor sale făcute în „România Pitorească”. Alexandru Vlahuţă susţine că a fost sălaşul de primăvară al vulturilor. Păsările obişnuiau să îşi înveţe puii să zboare în acea zonă.

O altă legendă susţine că locuitorii din satele de la poalele muntelui îşi aruncau bogăţiile în lac. Se temeau de tătarii care ştiau că sunt bogaţi şi le doreau averea. Oamenii credeau că, după ce cotropitorii plecau, îşi puteau recupera averile din lac. Dar, din nefericire pentru ei, nu au mai scos nimic, niciodată, din Lacul Vulturilor.