Papagali Vorbitori

Papagalii amorezi, cei mai mici din lume

Mulți iubitori de papagali preferă să cumpere cupluri de papagali amorezi

PAPAGALII AMOREZI reprezintă unele din cele mai populare specii de papagali vorbitori. Sunt inteligenți și frumoși și fac parte din familia papagalilor africani. Există legende despre papagalii amorezi (sau papagalii de buzunar) în legătură cu comportamentul acestora și cum sunt ei ca păsări de companie. Această specie se află pe lista celor mai mici papagali din lume!

Deși au abilitatea de a imita limbajul uman, aceste păsări inteligente nu pot vorbi ca alte specii. Asta pentru că foarte rar vor să vorbească, iar dacă vor să imite sunete, imită ceea ce aud prin casă: soneria de la ușă, vocile de la TV etc. Despre ei se mai spune că pot învăța să vorbească fiind pui, dar nu este încă demonstrat științific.

Există 9 tipuri de papagali amorezi, fiecare dintre acestea având trăsături diferite. Pot trăi aproximativ 20 de ani în captivitate. Acești prieteni înaripați sunt cei mai mici din lume!
Deși sunt papagali adevărați, ei sunt cei mai pitici din specia lor. Pot trăi în spații mici și este relativ ușor să ai grijă de ei, în comparații cu uriașii Ara (Macaw) sau Cacadu.

Sunt adorabili și extrem de inteligenți

Nu este musai să aibă pereche, dar ar fi bine să fie achiziționați la dublu. Este adevărat, dacă nu au parte de atenție, ți-o vor cerși, vor intra în depresie și este foarte posibil să se îmbolnăvească.
Mulți stăpâni de papagali cred că o colivie și hrană este suficient, însă se înșală amarnic; aceste păsări care imită sunetele au nevoie de atenție, de o atmosferă plăcută și de oameni răbdători în jurul lor.

Sunt păsări sociabile și au nevoie de exerciții pentru a-și păstra condiția fizică. Trebuie eliberați din când în când câteva ore pe zi, asta pentru ca mușchii lor să fie permanent în formă. Este necesar, de asemenea, să te joci cu ei și să îi stimulezi mental.

 

Citește și Care sunt cele mai mari specii de papagali!