Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori amazonieni cu aripi portocalii

PAPAGALII VORBITORI Amazonieni cu aripi portocalii sunt originari din America de Sud și măsoară 33 cm de la cioc la coadă. Pot trăi chiar 60 de ani plus și sunt păsări pline de afecțiune și care dezvoltă legături puternice cu stăpânii lor. Pot învăța să vorbească foarte bine și sunt amuzanți, astfel că oamenii se distrează în preajma lor.

Ca mulți alți papagali vorbitori, amazonienii cu aripi portocalii sunt cunoscuți pentru faptul că au episoade hormonale atunci când intră la maturitatea sexuală. Comportamentul lor din perioada de împerechere este unul extrem de agresiv, mai ales dacă nu au parteneri. Păsările nu pot fi castrate precum animalele, așadar, din acest motiv, amazonianul cu aripi portocalii este recomandat doar celor care știu ce înseamnă creșterea unei păsări inteligente și dificile.

În captivitate pot învăța să conviețuiască cu oamenii

Coloritul penajului este unul foarte interesant, având verde aprins combinat cu galben și albastru. Vârfurile aripilor au nuanțe de portocaliu, de aici provenind și numele lor.

Precum toate speciile de papagali amazonieni, și amazonienii cu aripi portocalii au nevoie de un aport echilibrat de semințe, fructe și legume.  Sunt predispuși la îngrășare, de aceea e important să aibă spațiu suficient  unde să zboare câteva ore pe zi. Colivia trebuie să fie atât de mare încât pasărea să-și poată întinde aripile larg fără să atingă gratiile.

Așa cum știi deja, papagalii vorbitori amazonieni au nevoie de multă dragoste și atenție pentru a fi sănătoși, lucru valabil și în cazul amazonienilor cu aripi portocalii. Cu cât te joci mai mult cu ei și le vorbești, cu atât ei vor fi fericiți. În cazul în care nu poți sta non-stop cu ei, trebuie să se joace singuri, așadar le poți cumpăra jucării speciale pentru papagali.

Sunt păsări blânde

Papagalii vorbitori  amazonieni cu aripi portocalii sunt păsări blânde și iubitoare de oameni, reușind să dezvolte conexiuni solide cu aceștia din urmă. E ideal însă ca stăpânul să mai fi avut înainte papagali mari pentru a face față acestui soi de papagal. E esențial ca prietenul înaripat să nu fie neglijat, pentru că e predispus (ca majoritatea papagalilor)  la depresie și tulburări de comportament.

Adolescența lor e una foarte agitată, manifestând rebeliune și încăpățânare, dorind, cumva, să devină el liderul familiei. Stăpânul trebuie să calmeze pasărea și să n-o streseze, dăruindu-i mici chestii de ronțăit sau lăsându-l să-și consume energia ore întregi în mod zilnic.

Un papagal amzonian cu aripi portocalii reprezintă o provocare uriașă și cu siguranță e una de durată, cam 70 și ceva de ani cu aproximație. Dacă n-ai mai avut papagali înainte, atunci această rasă de papagali nu e tocmai ceea ce îți trebuie!

 

Citește și despre Papagalul Pionus cu cap albastru!