Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Macaw cu Colier Galben

OriginarI din America de Sud, incluzând părți din Paraguay, Brazilia, Bolivia și Argentina, PAPAGALII VORBITORI Macaw cu Colier Galben este considerat a fi un mini-macaw, măsurând 38 de cm de la cioc la coadă. Dacă sunt bine îngrijiți, pot trăi peste 50 de ani și fac parte din lista celor mai mici specii de Macaw!

Pot trăi în doi dacă stăpânul este prea ocupat să le dea atenție

Papagalul vorbitor cu Colier Galben are reputația unui papagal inteligent, fiind o pasăre plină de energie. Ca toți papagalii, au nevoie de atenția stăpânului și vor face tot posibilul să o aibă. Sunt maeștri înnăscuți în ale evadării, așa că mare grijă atunci când alegi colivia. Se pot atașa de un stăpân, dar adoră să fie considerat un membru al familiei.

Penajul este verde cu cercuri galbene la ceafă. Fruntea are câteva nuanțe de albastrui, ciocul este de obicei negru. Deși sunt relativi mici, pot mânca mult și preferă legume, fructe și nuci. O pasăre sănătoasă este  o pasăre îngrijită și care nu se plictisește niciodată.

Papagalii vorbitori cu Colier Galben se joacă în continuu și are nevoie de timp pentru a se adapta fizic și psihic. Are nevoie de 1-2 ore pe zi pentru a face exerciții, pentru a zbura și a-și menține mușchii.

Personalitatea lor este una fermecătoare, amuzantă și au personalitatea unui Macaw mare. Este foarte inteligent și dacă sunt dresați cum trebuie, pot deveni o pasăre de companie foarte de treabă.

Sunt simpatici și jucăuși, ideali pentru a fi păsări de companie

Poate deveni pasărea unei singure persoane dacă nu este învățată să socializeze cu alți oameni când este pui. Sunt păsări foarte sensibile emoționale și pot crea conexiuni cu stăpânii lor, interacționând foarte bine. Nu sunt păsări de companie indicate celor care nu au timp câteva ore pe zi pentru a se juca cu ele.

Deși se spune că papagalii vorbitori Macaw cu Colier Galben nu sunt atât de gălăgioși, pot scoate sunete dacă ceva nu le convine, iar stăpânul se poate trezi cu poliția și vecinii la ușă. Multe exemplare de papagali cu colier galben sunt vorbitori înnăscuți și pot reproduce fraze și propoziții, vorbind mai clar decât alte specii de Macaw. Sigur, poate învăța dacă este educat de mic, dar nu poate deprinde singur limbajul uman.

Una peste alta, pot fi păsări extraordinare de companie dacă stăpânul își dă interesul să fie bine îngrijite. Este un papagal imens închis într-un corp mic, așa că poate fi dificil uneori să te înțelegi cu el dacă nu-l dresezi de mic.

Citește și despre  Papagalul Arlechin, uriașul cu dublă personalitate!