Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Macaw Scarlet (Ara Stacojiu)

PAPAGALUL VORBITOR  Ara Stacojiu (Scarlet Macaw) face parte din categoria păsărilor mari și foarte populare, fiind o rudă apropiată a celebrului Macaw Ara.

Cântăresc între 1 kg- 1,30 kg și măsoară între 89-90 cm de la cioc până la coadă. Poate trăi 80 de ani sau mai mult. Sunt păsări foarte inteligente și au nevoie de socializare și de interacțiune umană zilnică pentru a putea fi îmblânziți. Sunt originari din Mexic și America de Sud.

Pot fi îmblânziți dacă îi crești de mici

Deși este o figură interesantă și este, cu siguranță, dorit de mulți iubitori de păsări, această creatură  se plictisește extrem de repede. O mulțime de jucării ar fi cea mai bună cale de a-i menține potoliți. Trebuie învățați să mănânce din palmă, astfel încât să se creeze o conexiune mai puternică. Ca toate speciile Macaw, exemplarele pot fi extrem de gălăgioase.

Papagalul vorbitor Stacojiu are un colorit fascinant, un amestec perfect de roșu aprins cu galben și albastru la aripi. Se poate hrăni cu fructe, legume, nuci și semințe.

Legumele verzi sunt recomandate pentru ca păsările să se simtă bine, să fie active și să aibă o formă fizică bună.

Papagalii vorbitori Stacojii sunt păsări mari și au nevoie de un spațiu mare pentru a zbura, recomandabil fiind să aibă propria lor camera goală unde să-și poată exersa mușchii aripilor. Trebuie eliberați minimum 2 ore pe zi și să aibă o mulțime de jucării pentru a-și controla instinctul de a roade.  Sunt păsări active și trebuie să-și consume energia în mod constant.

Nu este de mirare că iubitorii de păsări sunt fanii acestei specii: sunt inteligente, frumoase și păsări de companie excelente.  Sunt prietenoși, pot învăța o mulțime de trucuri, mai ales că pot învăța să vorbească dacă sunt educați de mici.

Sunt păsări exotice, dar se pot acomoda cu traiul oamenilor

Sunt păsări entuziaste, dar nu sunt recomandate pentru oricine. Pot deveni agresivi și destructive dacă nu sunt dresați cum trebuie, dacă nu sunt obișnuiți cu interacțiunea umană; ei trebuie să fie centrul atenției stăpânului, altfel relația lui cu omul se va deteriora rapid.

Papagalii Ara Stacojii sunt extrem de zgomotoși, iar asta poate fi o problemă pentru cei care trăiesc în apartamente sau garsoniere. Este clar că el nu va putea trăi într-un spațiu mic și există riscul ca vecinii să-ți bată la ușă.

În concluzie, un asemenea papagal poate fi prietenul înaripat ideal, doar dacă ai unde să-l crești, dacă are unde să zboare și dacă te poți ocupa de el pentru ca el să nu se plictisească.

Citește mai departe și despre Papagalul Aratinga Soarelui