Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Rege Australian

PAPAGALUL VORBITOR Rege Australian este o pasăre de dimensiune mare, măsurând între 40-45cm de la cioc la coadă.  Este originar din Australia, iar în captivitate, papagalul poate trăi între 25-30 de ani. Nu sunt păsări neapărat emotive și preferă să nu fie ținute în mână.

Nu este cea mai tandră specie de papagali

Pot fi însă dresate și crescute de mici, dezvoltând astfel legături puternice cu stăpânul, precum papagalul Nimfă. Nu e vorba că sunt păsări antisociale, din contra, mulți papagali din această rasă interacționează cu proprii stăpâni și chiar pot învăța să vorbească. Dacă vrei un papagal tandru, această rasă probabil nu-i cea mai recomandată.

Papagalul vorbitor Rege Australian este o specie dimorfică. Are penajul roșu pe cap și pe piept, verde pe spate și pe coadă, iar sub aripi are o nuanță de albastru.  Se hrănește cu legume, semințe, fructe și flori. În captivitate, e important să fie hrănit cu un amestec de semințe, porumb, morcovi, mango, banana și spanac.

Fiind păsări mari, papagalii vorbitori Rege Australian au nevoie de spațiu pentru a se desfășura. Le place să se cațere, să roadă, astfel că o cușcă din oțel masiv e tocmai bună. Trebuie eliberați cam 3-4 ore pe zi, timp în care trebuie să fie supravegheați. Sunt păsări inteligente și nu au voie să se plictisească.

Adoră să se cațere pe unde apucă

Sunt  tăcuți și nu se manifestă prea tare, spre deosebire de alți papagali mari. Însă, când o fac, scot sunete plăcute și la un nivel acceptabil, ba chiar își distrează stăpânii cu trilurile lor.  Pot vorbi, dar nu au o capacitate fabuloasă.

Este o rasă exotică de papagali vorbitori, așadar poate fi dificil de găsit. Sunt șarmanți și au o personalitate puternică, chiar dacă uneori pot fi tăcuți și mai reținuți față de stăpâni.Citește mai departe și despre Papagalul Macaw cu Aripi Verzi