Papagali Vorbitori

Top 5 cei mai cautati papagali vorbitori

PAPAGALII VORBITORI sunt păsări distractive și amuzante, dar au nevoie de multă atenție din partea stăpânilor.

Nu este niciun secret că papagalii vorbitori sunt păsări foarte populare; multi stăpâni de păsări aleg domeniul aviculturii după ce văd un papagali vorbind sau cântând, iar alții pur și simplu aleg să achiziționeze unul.

Deși sunt companioni care se atașează de stăpâni, nu toate păsările sunt ideale pentru crescut în casă sau simplu de educat. Majoritatea au nevoie de socializare și au nevoie de interacțiune cu stăpânii pentru a intra în depresie sau a nu se plictisi. În timpul ”adolescenței”, majoritatea papagalilor vorbitori trec printr-o fază de agresivitate, manifestându-se prin mușcat sau ciupit, iar acest lucru face ca prezența copiilor să fie nu tocmai indicată.

Iată top 5 papagali vorbitori recomandați ca păsări de casă:

Papagalul gri african

Este considerat cel mai inteligent dintre toate speciile

Unul dintre cei mai faimoși papagali vorbitori, papagalul gri african, este considerat cel mai inteligent dintre toate speciile, având o capacitate de stocare a peste 1000 de cuvinte. Există studii care sugerează faptul că acești papagali pot folosi cuvintele pe care le folosesc în context pentru a avea conversații simple, dar asta nu înseamnă că ei și înțeleg sensul cuvintelor.

Vorbitul papagalilor include ani de răbdare și de exerciții, dar dacă îți dorești cu adevărat să ai o pasăre vorbitoare, papagalul gri african este regele papagalilor!

Au nevoie de spații mari în care să poate zbura și sunt dependeți de tandrețe și de a crea o conexiune fantastică cu stăpânul!

Papagalul amazonian

Vorbesc clar și au o tonalitate plăcută și simpatică a  vocii. Sunt foarte vorbăreți și gălăgioși! Papagalii nu învață să vorbească în sălbăticie, ci în captivitate, de aceea este nevoie ca stăpânii să comunice cu ei cât mai des pentru a deprinde limbajul uman.

Sunt foarte vorbăreți și gălăgioși!

Există varietăți diferite de papagali amazonieni, majoritatea dintre ei sunt colorați și nu sunt docili, deci dacă te gândești la un asemenea exemplar, amazonianul nu este cea mai bună idee. Au nevoie de foarte multă interacțiune și exemplarele mari au nevoie să fie eliberați din colivie în fiecare zi.

Majoritatea posesorilor de papagali amazonieni cred că aceste păsări merită timpul investit, pentru că sunt păsări care au legături strânse cu stăpânii lor.

Dacă alegi un asemenea specimen, ia în seamă faptul că ori trebuie să ai o casă foarte mare (nu un apartament) ori să nu ai copii nou-născuți, pentru că acest imens înaripat face foarte multă gălăgie și te poți trezi cu vecinii la ușă!

Gălăgia lor însă se produce doar dacă tu sau alți membri ai familiei nu vă jucați cu el, nu-i dați drumul. Depresia este o boală de care nici măcar papagalii nu scapă, de aceea, ține cont că un papagal nu poate fi doar de decor!

Perușul

Deși sunt subestimați, perușii sunt cei mai buni vorbitori.

Deși sunt subestimați, perușii sunt cei mai buni vorbitori. Au tonalitatea puțin răgușită și gravă, pot învăța cuvinte și fraze și se bucură să aibă conversații simple cu stăpânii.

Când îți dresezi perușul (sau orice altă pasăre) să vorbească, soluția este perseverența și răbdarea. Începe cu fraze și cuvinte simple, apoi construiește un vocabular mai complex. Mulți posesori de peruși nu știu că micuții înaripați pot învăța să vorbească.

Peruşii au nevoie în medie de 10 ore de somn pe zi. Dacă îl înveţi de mic să doarmă acoperindu-i colivia cu un material de culoare închisă, se va învăța așa și va putea dormi. Poți să-l înveți să doarmă și să se trezească la ore fixe. Peruşii iubesc oglinzile. Când văd un alt peruş în oglindă au impresia că este un alt peruş, cu care pot vorbi şi cu care se pot juca.  În perioadele de împerechere, oglinda este o adevărată tortură pentru ei. Peruşii masculi fac o adevărată obsesie pentru oglinzi şi sunt în stare să petreacă ore în şir în faţa lor giugiulindu-se, dându-le seminţe şi ciripind întruna în speranţa că le va răspunde. Este indicat să aduci o femelă dacă vezi că masculul stă prea mult la oglindă.

Papagalul indian cu inel sau Micul Alexander

Deși sunt subestimați, perușii sunt cei mai buni vorbitori.

Sunt păsări foarte inteligente care pot memora liste întregi de cuvinte. Ca alte exemplare de păsări vorbitoare, papagalul indian cu inel pare să fie înzestrat cu un har pentru învățatul frazelor și propozițiilor lungi, precum și a cuvintelor scurte și a unor termeni. Dacă vrei o pasăre care poate să-ți recite Scrisoarea a III-a, atunci Micul Alexander este ceea ce îți trebuie!

Micul Alexander provine din nord-vestul Asiei. În mediul natural, aceste păsări trăiesc în păduri şi savane, în grupuri mai restrânse. Au fost botezate după numele lui Alexandru cel Mare, cel despre care se spune că s-a numărat printre primii care i-au adus din Asia în Europa. Durata medie de viaţă este cuprinsă între 20 şi 30 ani.

Papagalul călugăr

În unele părți ale S.U.A este interzisă cumpărarea lor și sunt păsări vorbitoare care deprind repede limbajul uman.

În unele părți ale S.U.A este interzisă cumpărarea lor și sunt păsări vorbitoare care deprind repede limbajul uman. Sunt foarte populari printre tineri și oamenii care își doresc un papagal vorbitor de dimensiuni mici, dar asta presupune ani de răbdare și de practică!

Este originar din Argentina, Brazilia, Bolivia si Paraguay, dar și din alte țări din America de Sud. Preferă savanele și pădurile deschise, însă este o specie care se adaptează foarte ușor la condițiile de mediu.

Îi plac jucăriile, învață repede să vorbească și este dependent de atenția stăpânului. Îi place să mestece și să își folosească ciocul, poate fi liniștit dacă-i dai de mâncare. De asemenea, este important să aibă în colivie recipiente cu apă și să se poată stropi, pentru că-i place la nebunie! Are nevoie de spațiu și de o colivie foarte încăpătoare, iar contactul cu copiii nu este tocmai cea mai bună idee, mai ales dacă ai adus în casă pasărea deja adultă și nu pui.  Nu este o pasăre pretențioasă, dar ar fi bine să ai grijă de cioc, gheruțe și aripi, pentru că ele îți indică sănătatea ei!

 

Citește și Care sunt cele mai mari specii de papagali din lume!