Papagali Vorbitori

Cele mai mari specii de papagali!

papagal-cacatua

Cele mai mari SPECII DE PAPAGALI sunt și cele mai iubite, deoarece este distractiv să te joci cu ele și să le ai în casă. Cel mai important lucru despre aceste păsări și poate și cel mai puțin știut, este faptul că sunt extrem de inteligente și se plictisesc repede dacă nu sunt stimulate mental. Lipsa interacțiunii cu ele poate duce la probleme de comportament, depresii și chiar demență.

Este musai ca stăpânii acestor păsări imense să le integreze în familie ca pe adevărați membri. Dacă nu se joacă nimeni cu ele și nu sunt eliberate des din cușcă, vor suferi și vor dezvolta simptomele unor boli specifice. Captivitatea excesivă reprezintă un mare pericol pentru papagalii mari!
Pentru cei care pot oferi dragoste și atenție zilnică, aceste specii de papagali vorbitori sunt potrivite și devin adevărați prieteni înaripați, reușind să învețe să vorbească!

Citește și Care sunt cei mai mici papagali din lume!

 

papagali macaws
Sunt fericiti daca locuiesc cu perechea

PAPAGALUL ARA ARARAUNA
Este una dintre cele mai cunoscute specii de papagali și sunt foarte populari. Sunt inteligenți și pot învăța trucuri spectaculoase, lăsând la o parte vorbitul, pentru că la asta sunt extrem de buni!
Au personalități puternice și sunt fericiți dacă locuiesc în case mari, luminoase și aerisite, mai ales dacă stăpânii le acordă toată atenția! Trebuie eliberați adesea din colivie, pentru că nu suportă captivitatea de lungă durată!

De asemenea, această specie de papagali este pe cale de dispariție și crescătoriile vând exemplare incredibile la un preț enorm!

Păsări foarte active cu o voce foarte puternică, sunt foarte curioși, plini de energie și foarte robuști. În afara perioadei de împerechere se pot ține ușor și cu alte specii de papagali.

papagal african gri
Inteligenta sa este ca cea a unui copil de 5 ani

PAPAGALUL GRI AFRICAN
Inteligența și capacitatea emoțională a papagalului gri african este comparată cu cea a unui copil de 5 ani. Sunt păsări foarte inteligente și trebuie să aibă în permanență activitate pentru a nu se plictisi. Dacă se plictisesc, pot evada ușor din colivie și pot roade orice bucată de lemn pe care o găsește!

Sunt păsări agitate care vor să fie băgate în seamă în permanență, așadar, dacă nu ai timp să te ocupi de ele, ar fi bine să eviți acest exemplar. Învață repede cuvinte și pot imita vocile cunoscute și nu se mai opresc din vorbit!

perusul-ceafa-galbena
Peruș amazonian verde cu ceafă galbenă

PERUȘUL AMAZONIAN CU CEAFĂ GALBENĂ
Este unul dintre cei mai vorbăreți din familia perușilor și poate învăța o grămadă de trucuri. Aceste păsări iuibesc lumina natural și se atașează repede de stăpân. Dacă vrei să adopți unul din această specie, trebuie să știi că pot trăi mai mult de 70 de ani dacă sunt bine îngrijiți.

Țipă, strigă și fluieră. Această specie scoate strigăte cu rezonanță umană, folosite ca sunete de contact sau de alarmă. Este unul din cei mai buni imitatori ai vocii umane.

Dacă stai la bloc, nu te gândi să cumperi un astfel de exemplar, pentru că te vei trezi cu vecinii la ușă.

papagal-cacatua
Simte nevoia să interacționeze non-stop cu stăpânii

PAPAGALUL CRESTAT COCKATOO (CACATUA ALBA)
Papagalul crestat este o pasăre frumoasă și grandioasă, imensul papagal este cunoscut pentru tandrețea oferită stăpânului. Simte nevoia să interacționeze non-stop cu stăpânii, este foarte pretențios în ceea ce privește îngrijirea și nu trebuie ignorat sub nicio formă! Captivitatea lungă în colivie nu este cea mai indicate, este bine să fie eliberat zilnic. Colivia, de asemenea, trebuie să fie mare și spațioasă, iar o locuință încăpătoare este cea mai bună soluție.

Sunt păsări care au nevoie de multă atenâie si îngrijire. Stăpânii trebuie să le dedice perioade lungi de joacă ; suferă când sunt lăsate singure.

În sălbăticie, zboară în stoluri și sunt originare din Australia, Noua Guinee, Indonezia, Filipine și Pacific.

Tandrețea lor este una impresionantă, aceste păsări se atașează atât de om, cât și de câini  sau de pisici.

papagali-eclectus
Au viață lungă și pot trăi peste 50 de ani în captivitate

PAPAGALUL ECLECTUS
Papagalul este o pasăre mare, masculii sunt colorați în verde, iar femelele au un colorit roșu, albastru și vișiniu pe piept și pe burtă. Au viață lungă și pot trăi peste 50 de ani în captivitate. Sunt păsări extrem de inteligente și trebuie să aibă atenția stăpânilor non-stop!

Penajul lor este impresionant și trebuie achiziționați în pereche, nu singuri.  Papagalii Eclectus trăiesc în păduri dese, cu smochini și palmieri, din sud-estul Asiei, Noua Guinee, insulele Oceanului Pacific de Sud-Vest și regiunile din nord-estul Australiei. Sunt foarte sociabili și afectuoși. Pot fi crescuți în captivitate, dar au nevoie de spații largi în care trebuie să zboare.  Sunt vorbăreți, fac zgomot, iar ținutul în colivie nu este cea mai bună idee, pentru că au nevoie să-și consume energia!