Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori gri africani, unici ca specie

Papagal-vorbitor-african-gri
Sunt cele mai mari specii de papagali

Dacă ai văzut vreodată un papagal gri african, atunci sigur știi că sunt păsări extraordinare, dar știai că pot acumula în vocabularul lor peste 1000 de cuvinte sau mai mult și doar folosind aceste cuvinte într-un context?
A spune că aceste păsări sunt inteligente este de la sine înțeles și cea mai tare parte este că nu este singurul lucru care le face atât de speciale.
Mai jos ai o serie de lucruri interesante despre PAPAGALII VORBITORI gri africani, incluzând originea lor și alte informații relevante!

1) Există mai multe tipuri de papagali gri africani, o rudă îndepărtată a acestora fiind papagalul Kakapo

În timp ce toate tipurile de papagali vorbitori gri africani arată similar, există două tipuri distincte nu foarte cunoscute de subspecii ale acestor păsări. Cel mai popular este papagalul african gri din Congo. Este cel mai mare din specia papagalilor gri africani, având un penaj gri prespălat și un cioc solid de culoare neagră. A doua subspecie este papagalul african gri Timneh. Este mai mare decât cel din Congo și are un penaj mai închis la culoare. Aceste două tipuri de papagali africani sunt foarte recomandate ca păsări de casă.

Papagalul-gri-african
Pentru a nu se plictisi, papagalul gri african trebuie să aibă o parteneră de joacă

2) Papagalii gri africani sunt cele mai inteligente specii de papagali

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai populare specii de papagali vorbitori, uriașul african este unul dintre cei mai inteligenți. Recent, mai mulți cercetători au analizat capacitatea mentală a papagalilor africani. Un faimos caz a fost al Dr. Irene Pepperberg și al papagalului ei, Alex, un gri african. Alex și alte exemplare de papagali gri africani au fost subiecții unui studiu bazat pe comunicare; ideea studiului era dacă papagalii pot folosi cuvintele pentru a comunica cu alții. Se spune că aceste păsări au capacitatea mentală și emoțională a unui copil de cinci ani.

3) Este dificil să ai grijă de un papagal gri african

Pentru că sunt inteligenți, papagalii africani gri au legături strânse cu stăpânii lor și au nevoie disperată de atenție. Din cauza acestei trăsături de ”caracter”, stăpânii trebuie să se joace non-stop cu ei. Au nevoie de mișcare pentru a-și menține mușchii tonifiați și o condiție fizică normal. Asta înseamnă că trebuie eliberați ore întregi zilnic din colivie și lăsați să zboare prin casă. Este de preferat să aibă o casă mare și luminată.

4) Pot trăi foarte mult

Trăiesc până la 80 de ani în captivitate, deci este un angajament pe viață. Sunt sensibili emoțional și nu pot fi dăruiți altor oameni, este bine să aibă un singur stăpân. Dacă vrei un asemenea exemplar, află mai multe despre viața și obiceiurile lor, pentru că pot fi dezamăgiți foarte ușor.

5) Este greu să-i menții preocupați
Majoritatea stăpânilor se descurcă greu cu papagalii gri africani, pentru că au nevoie de atenție continuă. Se plictisesc repede dacă nu au o stimulare mentală și starea lor de sănătate poate fi periclitată. Au nevoie de activități și de jucării pentru a nu se plictisi.

Citește și articolul:  S-a descoperit secretul! Cum pot vorbi papagalii!