Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Macaw Catalina, doua rase intr-una

Astăzi vom afla mai multe despre o rasă de papagali mai puțin cunoscută, însă extrem de fascinantă: papagalii vorbitori Macaw Catalina.

Sunt păsări prietenoase, care adoră compania umană

Posibil ca numele să nu-ți spună mare lucru și asta din cauza faptului că acești PAPAGALI VORBITORI reprezintă, de fapt, rezultatul încrucișării raselor de papagali Macaw clasici (Ara Arauna) și Macaw Scarlet (Ara Stacojiu). Acest lucru înseamnă că nu trăiesc într-un habitat anume, ci acolo unde există și crescătoriile de papagali. Foarte puține exemplare trăiesc în sălbăticie, majoritatea păsărilor fiind crescute pentru a fi vândute ca păsări de companie.

Papagalii vorbitori Catalina cântăresc între 90 gr-1,30 kg și pot măsura în jur de 90 de cm de la cioc la coadă. Sunt longevivi și pot ajunge să trăiască peste 50 de ani.

Se spune că cei care dețin un asemenea exemplar au parte de ”două lumi într-una singură”, deoarece papagalii Macaw Scarlet, una dintre origini, sunt curioși, îndrăzneți și extrem de activi, în timp ce cealaltă origine, papagalii Macaw clasici au reputația unor păsări ceva mai leneșe. Astfel, rasa Catalina reprezintă un mix perfect între cele două rase.

Le place să fie îmblânziți și să lie se ofere toată atenția

Catalina există în diferite culori ale penajului. Majoritatea au culori precum roșu aprins sau portocaliu țipător pe piept și pe abdomen, iar pe partea spate au verde și albastru.  Multe dintre păsări au nuanțe de auriu la aripi și la coadă. Ca orice papagal mare, Catalina ar trebui hrănit cu multe semințe, legume și fructe.

Au nevoie de multe exerciții fizice pentru a-și menține starea mentală și fizică. Trebuie ca stăpânul să petreacă între 2-4 ore pe zi cu papagalul, adăugând faptul că trebuie eliberat zilnic din colivie. Așa cum știm în cazul tuturor înaripatelor vorbitoare, papagalul nu are voie să se plictisească și nici să se simtă neglijat.

Altfel spus, papagalii vorbitori Catalina au caracteristicile personalităților celor două rase de Macaw: atrag oamenii prin înfățișarea lor stranie și colorată, iar faptul că sunt amuzanți îi cuceresc rapid pe iubitorii de păsări!

Papagalii Catalina pot fi dresați și pot învăța să vorbească. Fiind păsări sociabile, ele au nevoie de o conexiune intensă cu stăpânul pentru a fi fericite. Privarea de atenție poate determina pasărea să fie depresivă și destructivă.

Nu-i ușor să ai o asemenea pasăre în casă, mai ales dacă locuiești la bloc și ai casa mică. Sunt zgomotoși, dau trezirea casei și dacă nu sunt băgați în seamă, încep să țipe. Cine își dorește un asemenea exemplar ar trebui să se gândească de trei ori înainte și să se informeze, altfel nici pasărea și nici vecinii nu vor fi fericiți!

Citește și despre Papagalul Aratinga Soarelui, pasărea asfințitului!