Papagali Vorbitori

Cum se inteleg papagalii cu alte animale

papagal-vorbitor-caine
Papagalul se poate înțelege bine cu un câine sau o pisică, dar există riscuri

Așadar, vrei un papagal. Să fii sigur că nu ești singurul care dorește așa ceva, și sigur nu știai că PAPAGALII VORBITORI se află pe locul 3 în topul celor mai populare animale preferate de oameni, după câini și pisici. Dar dacă ai deja o pisică și un câine acasă? Poate un papagal să coabiteze cu alte ființe existente în același mediu?

Cât de ok este să crești un papagal cu alte animale?

Câinii și pisicile sunt, în mod natural, prădători. În sălbăticie, papagalii inteligenți și alte păsări se află la finalul lanțului trofic, așadar acest lucru se aplică chiar și în mediile domestice. Asta nu înseamnă, desigur, că nu există  cazuri în care papagalii s-au înțeles de minune cu celelalte patrupede din casă și n-au sfârșit drept cină.

papagal-vorbitor-verde
Știm că papagalii se înțeleg incredibil cu oamenii, dar cu celelalte animale este mai complicat

În majoritatea cazurilor, stăpânii  supraveghează pisicile și câinii atunci când intră în contact cu papagalii. Ideal ar fi ca pasărea să fie ținută în colivie și într-o cameră unde patrupedele să nu aibă acces.

Dacă ai deja câine și pisică și vrei neapărat să ai un papagal vorbitor, trebuie să te gândești și la spațiu, pentru că da, papagalul are nevoie de mult spațiu unde poate să zboare în voie. Plus că trebuie să te asiguri că pasărea intră foarte puțin în contact cu patrupedele.

Există de asemenea riscul apariției bolilor specifice animalelor care pot fi transmisibile. Păsările sunt fragile și sensibile, există viruși și bacterii fatale care le pot face rău, de aceea este indicat ca pasărea să fie ținută departe de celelalte animale.

Chiar dacă papagalul intră în contact cu o pisică, acesta poate căpăta boli. Este foarte important să supraveghezi papagalul și să-i creezi propriul spațiu în care să se joace și în care să zboare. Nu ai cum să-l ții închis undeva, pentru că el are nevoie de multă atenție și să se simtă membrul familiei.

Dacă tot vrei să ai un papagal, informează-te  și cere părerea specialiștilor referitor la cât de indicat este să faci acest pas. Papagalii sunt precum copiii: au nevoie de cât mai mult spațiu și trebuie feriți de boli.

Citește și Care sunt cei mai mici papagali din lume!