Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Kakapo, pe cale de disparitie!

Papagalul Macau, una dintre marile exemplare de papagali vorbitori

Învață lucruri diferite despre speciile de PAPAGALI VORBITORI, despre ce mănâncă etc. Mai jos ai o serie de lucruri interesante despre aceste păsări uimitoare!

Există peste 372 de specii diferite de papagali. Majoritatea acestora trăiesc în zone tropicale. Au picioare puternice, gheare și ciocuri curbate. Coloritul lor este unul foarte interesant și foarte divers. Papagalii vorbitori  sunt considerate a fi cele mai inteligente specii de păsări. Unele specii sunt cunoscute pentru faptul că imită foarte bine vocile umane. Majoritatea speciilor se hrănesc cu semințe, altele preferă fructele, florile sau insecte mici. O rudă îndepărtată a papagalului Kakapo este papagalul african!

Păsări inteligente precum perușul și papagalul nimfă sunt preferați ca păsări de casă. Unele specii de papagali pot trăi peste 80 de ani. Există 21 de specii diferite de papagali Cacadu; aceștia au penajul alb, negru sau gri. Noua Zeelandă este cunoscută pentru faptul că are specii unice de papagali, incluzând Kea (papagalul de munte), Kaka și Kakapo (bufnița-papagal, existentă în aproximativ 200 de exemplare, fiind astfel pe cale de dispariție).

Citește și Cum să ai grijă de papagalul amazonian!

O specie mare de papagal pe cale de dispariție

Papagalul Kakapo este o specie interesantă pentru comportamentul bizar pe care îl prezintă. Rata lor de reproducere este extrem de scăzută, femelele nu sunt interesate atât de mult de acest aspect. Mai mult, masculii nu știu cum să se reproducă, confundându-și partenera cu un posibil atacator.

Acești papagali nu pot zbura și chiar dacă sunt în pericol, singurul lucru pe care îl pot face este să paralizeze de spaimă și să sfârșească drept cină. Specia Kakapo trăiește aproximativ 90 de ani și nici din punct de vedere al hranei nu se descurcă prea bine. Hrana lor reprezintă un fruct care este produs de anumiți arbori o dată la patru ani.

Papagalul-bufniță este pe cale de extincție din pricina prădătorilor precum pisicile, opossumii și ale rozătoarelor. Din păcate, nici ecologiștii nu-i pot ajuta să se înmulțească, dar comportamentul lor straniu nu poate fi schimbat în niciun fel. Pentru a scăpa de prădători, se pot cățăra ușor în copaci, dar odată ajunși acolo, ei uită pur și simplu că…. nu știu să zboare. Femelele intră în perioada de împerechere doar o dată la doi ani, iar 90% din pui se nasc masculi, ceea ce face reproducerea și mai anevoioasă.