Papagali Vorbitori

Papagalii vorbitori Pionus cu cap albastru

PAPAGALII VORBITORI Pionus cu cap albastru e originar din pădurile tropicale din Costa Rica, America Centrală și America de Sud, unde preferă să trăiască în zonele umede.  E o pasăre de dimensiune medie, măsurând 30 cm de la cioc la coadă.

Sunt papagalii foarte pretențioși

Poate trăi peste 40 de ani în captivitate dacă sunt foarte bine îngrijiți. Sunt păsări pretențioase și de aceea e bine ca cei care doresc o asemenea pasăre să se documenteze înainte.

Papagalii vorbitori Pionus cu cap albastru au reputația de a fi independenți în timp ce alții se atașează foarte repede de stâpân. Adoră să interacționeze cu membrii familiei, să se joace și să își facă stăpânii să râdă. Mulți stăpâni spun că sunt papagali ușor de dresat, au personalități fascinante și nu sunt atât de agresivi ca alte specii de papagali. Sunt, de asemenea, printre cele mai tăcute specii de papagali.

Penajul e deosebit, având nuanțe de verde, negru și albastru. Pot mânca fructe și legume verzi, în special frunze de salată și de spanac.

Au șarmul lor și se pot face plăcuți

Papagalii vorbitori Pionus cu cap albastru este foarte activ și are nevoie de mult spațiu pentru joacă și e important să fie eliberat câteva ore pe zi pentru a zbura prin casă. E o pasăre curioasă și trebuie supravegheată.

Sunt păsări șarmante și care necesită atenție și grijă, ca orice alt papagal. Interacțiunea cu alte animale din casă trebuie să fie supravegheată de stăpân, pentru că e o pasăre extrem de activă și, așa cum știm, câinii și pisicile nu pot vedea altfel înaripatele decât ca pe o posibilă pradă.

 

 

Citește și despre Papagalul cu mustață, cea mai tăcută rasă de papagali!